Csodakurzus

Amikor 2013 decemberében egyedül kezdtem el tanulni A csodák tanítását, észrevettem, hogy a kifogások egyre sokasodó számban sorakoznak, megakadályozva a mindennapi foglalkozást a leckékkel. Aztán amikor később elkezdtem csoportban tanulni, rájöttem, mennyire felgyorsítja ez a felismeréseimet. Sokszor csak ott, a foglalkozáson „esett le”., hogy melyik gondolat valóban milyen tartalommal bír. Tanultunk egymástól is. A következő alkalomra javasolt törzsanyag és leckék átnézése fontossá vált, növelte bennünk az elköteleződést. Amikor elkezdtem járni a csoportba, lelkesedésem – a felgyorsult és megsokasodott felismerések miatt – az egekben járt. Legszívesebben mindenkinek erről beszéltem volna. Voltak páran, akiket sikerült fellelkesítenem, így megvették A csodák tanítása könyvet és elkezdték egyénileg tanulni.

Nagyon szerettem volna, ha nem maradnak magukra a kérdéseikkel, ezért egy facebook csoportot hoztam létre azzal a céllal, hogy legyen egy fórum, ahol megbeszéljük a kérdéseinket. (A csoport tagjaival nem tudtunk személyes találkozókat tartani, lévén hogy a tagok különböző helyeken laktak: Tata, Tatabánya, Mocsa, Budapest, Bécs, Graz.)

A kérdések egy idő után lassan elmaradoztak, majd az egyéni beszélgetésekből megtudtam, hogy egy ember kivételével, mindenki a leckék elején jár még fél év után is.

Ebben az időben vállaltam el a Bagdi Bella által indított Boldogság programban a tatai klub vezetését. Bár a Boldogság Klubot meghatározott forgatókönyv alapján kell levezetni, de mindig volt olyan helyzet, alkalom, téma, amikor nem tudtam nem beszélni A csodák tanításáról. Igy aztán a Boldogság Klub tagjai közül is páran megvették a könyvet. Megvették, de a leckék elején abba is hagyták a tanulást, mert sok mindent nem értettek és nem volt sem sikerélmény, sem inspiráció.

Ez persze nem jelenti azt, hogy megfelelő elköteleződéssel ne lehetne egyénileg is átvenni mind a 365 leckét és a törzsanyagot (A könyv felépítésről és tartalmáról bővebben „A könyvről” fül alatt olvashatsz) De a tapasztalatom az, hogy a csoportban való foglalkozás könnyebbé teszi a tanulást. Hiszen ez nem is tanulás, mert nem megtanulni kell a leckéket, hanem naponta elolvasni és alkalmazni az aznapi életedben. Könnyű megszokni, hogy minden nap elviszel magaddal egy –egy gondolatot, főként, mert ezek a gondolatok nagyon vigasztalóak tudnak lenni. Megtanítanak, hogy másként lásd a világot, mint ahogy eddig láttad. Lebontják a régi hitrendszereidet és újakat építenek fel helyette.

Szóval, ha megkérdeznél, hogy egyedül, vagy csoportban, mindenképpen azt ajánlanám, – a saját és az eddig látott tapasztalatok alapján, – hogy csoportban kezdj el A csodák tanításával foglalkozni.

Persze felmerülhet benned a kérdés: Ha csoportba járok, ott nem lesz nekem kellemetlen, ha nem volt időm átolvasni a javasolt leckéket és törzsanyagot?

Nem, egyáltalán nem, hiszen nem kell számot adni a tudásodról. A „tanulás” is közös. Mindenki felolvassa egy –egy lecke címét és mond egy gondolatot belőle a többieknek. Persze, ha követted a leckéket, akkor ez neked ismétlés, és a többiek által felolvasott mondat is. Tehát, ha az egész évet akarnád így „készületlenül” elvégezni, akkor azért hatásában jóval kevesebbet kapnál a Csodák tanításából, mint az, aki beengedi a mindennapjaiba a leckék gondolatait.

Ha most azt gondolod: Na jó, de mit lehet egész nap csinálni egy ilyen csoportban, akkor megnyugtatlak, hogy ez a kérdés másokban is felmerült, mielőtt elkezdtük a kurzust.

Az egyes témák között mindig szünetet tartunk és egy-egy játékos momentummal pezsdítjük fel az esetleg fáradó energiákat. A témák, mindig izgalmas feladatot is jelentenek egyben. (törzsanyagból vett idézetek megbeszélése, szövegek megjelenítése csoportokban, meditáció…stb) Hidd el ,nem fogsz unatkozni és nem leszel álmos sem.

Egyik csoporttársunk – nevezzük Klárinak – piros, kialvatlan szemekkel érkezett a találkozóra. Elmondta, hogy tegnap egész délután dolgozott orvosi asszisztensként, majd éjszakára orvosi ügyeletet vállalt, ne haragudjunk, ha Ő néha egy picit el fog bólintani. A helyzetet súlyosbította, hogy ülőideg gyulladása volt, így nem tudott velünk együtt a földön (jóga szőnyegen) ülni, ezért egy kényelmes fotelban helyezkedett el. …..és egész nap nem aludt el!!! Ugyanolyan aktívan vett részt mindenben, pedig több, mint 24 órája nem aludt.

Ha eszedbe jut, hogy még egy fontos ellenérved van:

Öreg vagyok én ehhez, akkor elmondanám, hogy a csoport legidősebb tagja elmúlt 70 éves. Felvillanyozódik attól a ténytől, hogy a kora és a hiedelmei – hogy neki már csak a tűzhely mellett bóbiskolva, az elmúlást várva telik majd az élete- szóval ennek ellenére itt van és kezdenek ezek a hiedelmek recsegve-ropogva megszűnni. Él, és olyanokat tud meg magáról, és a világról – ami körülveszi – amit eddig sosem. Kivirágzott és megszűntek a testi nyavalyái is.

Vagy ha az jut eszedbe, hogy túl fiatal vagyok én ehhez, akkor elmondom, hogy a legfiatalabb csoporttag 25 éves. Csupa lendület, csupa lelkesedés, mindig zizeg és minden új gondolatot kitörő örömmel fogad. Kicsit irigykedünk is, hogy mennyire más élete lesz, mint nekünk, akik hosszú évekig azonosultunk elménk alkotta félelemtestünkkel és „elpazaroltuk” a fél életünket.(persze nem pazaroltunk…. csak tanultunkJ)

Ha van még kérdésed, akkor bártan kérdezz telefonon, vagy emailben.

(Elérhetőségeket a „Kapcsolat” fül alatt találod.)

Ha nincs több kérdésed, akkor itt van még néhány információ:

Találkozó időpontjai:
Havonta egyszer találkozunk, jelenleg szombati napokon,

                                 10.00-18.00-ig.

1.) A tatai első évfolyam időpontjai:

2015-ben: október 17, november 7, december 13.

2016-ban: január 9, február 6, március 5, április 9, május 7, június 4, július 2, augusztus 13, szeptember 10, október 8, november 5, december 3

2017-ben: január 7, február 4,

A jelenlegi csoportokhoz már nem lehet csatlakozni. Legközelebb 2017 február 18-án indul új csoport.

2.) Tatai második évfolyam időpontjai:

2016-ban: Október 30, November 27, December 11

2017-ben: Január 15, Február 12, Március 12, Április 9, Május 14, Június 11, Július 9, Augusztus 13, Szeptember 10,Október 15

3.) Harmadik tatai csoport időpontjai:
2017-ben: 02.18, 03.18, 04.15, 05.20, 06.17, 07.15, 08.26, 10.07,
11.18, 12.09,
2018-ban: 01.06, 02,10

4.) Negyedik tatai csoport indul: 2018.szeptember 22-én 9 órakor
Találkozó helyszíne:

Tatai csoport: 2890. Tata, Toldi Miklós út 15/a

  1. Tata, Toldi Miklós út 15/a

Részvételi díj:

A csoportban való részvétel díja: 4.500,- Ft/ alkalom.

Ismétlőknek: 3500,-Ft/ alkalom

Jelentkezés:

A jelentkezéshez kérlek, kattints a Jelentkezem! gombra, majd töltsd ki, és küldd el a megjelenő űrlapot.

jelentkezem_button_1

  • Amikor elküldöd, megjelenik egy rövid visszaigazoló ablak.
  • A részletekről emailt küldök Neked.
  • Ha az űrlap-kitöltés valami miatt nem működik, akkor írj nekem egy e-mailt ide: csodaemlek@gmail.com, vagy pedig telefonálj: + 36 70 333 5695.

Várlak!

Szeretettel,
Csákvári Éva

csodakurzus

“Amikor elérkezel arra a helyre, ahol nyilvánvalóvá válik az útelágazás, nem mehetsz tovább előre. Vagy az egyik úton haladsz tovább, vagy a másikon. Mert ha most egyenesen haladnál tovább azon az úton, amelyiken elérted az elágazást, sehova nem jutnál. Azért jöttél el idáig, hogy eldöntsd, melyik utat választod. Az idáig megtett út többé már nem számít. Már nem lehet hasznodra. Ha idáig eljutottál, nem juthatsz rossz döntésre, bár halogathatod azt. S az eddigi út egyetlen része sem tűnik olyannyira reménytelennek és haszontalannak, mint az, ha csak álldogálsz az útelágazásnál, és nem döntöd el, melyik irányban indulj tovább.

” A csodák tanítása 22/IV/1

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.