Csodautasoknak -Négy lépés – 12/I

Négy lépés, melyből hármat neked kell megtenned

Gyakran éljük meg azt a nyomasztó helyzetet, amikor félünk valamitől (egy esemény bekövetkeztétől, egy találkozástól, egy megnyilvánulástól) és nem tudjuk mit tegyünk. Aggódunk és szorongunk, reszketve várjuk, hogy már túl legyünk a kellemetlen ügyön, vagy éppen kifogást keresünk, hogy most miért nem foglalkozunk a dologgal. Közben a gyomrunk egy csomóban van az aggodalomtól és a félelemtől, de nem tudjuk pontosan, hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet. Vagy azért, mert semmi nem jut eszünkbe, vagy azért, mert túl sok variációt gyártunk magunknak arra vonatkozóan, hogy mit kellene tennünk, vagy mondanunk.
A csodák tanításának 12. fejezete remek tanácsot ad erre a – szinte mindennapos – helyzetre.
Azt mondja:
Először is ISMERD FEL A FÉLELMET. Ha félelmet érzel, akkor tudd, hogy nincs jelen a szeretet, mert vagy csak az egyiket , vagy csak a másikat választhatod. Nem lehet egy kicsit szeretni és egy kicsit félni is egyszerre .Ha nincs jelen a szeretet, akkor segítséget kell kérned . Aggódsz a jövőd miatt ? Akkor félsz. Dühöt és haragot érzel? Akkor félsz. Levert vagy és nincs kedved semmihez? Akkor félsz. Ismerd fel, hogy a félelem is segítség kérés !

Második teendőd tehát, hogy NÉZZ SZEMBE A FÉLELEMMEL Ne próbáld eltitkolni magad előtt, ne áltasd magad. Mondd azt magadnak: Aggódom és szorongok, tehát félek. Ha félek, akkor nem találom magamban azt a szeretetet, amit öröktől fogva kaptam, hogy erőm és fegyverem legyen. A félelem helyett a szeretetre vágyom. A félelem nem más, mint a szeretet iránti igény. De a félelem felismerése még nem elegendő a megszabaduláshoz !

Ezért a harmadik teendőd, hogy ADD ÁT A SZENTLÉLEKNEK. Nem bírok vele, átadom. Vagy inkább, mondd azt : meg sem próbálok küzdeni vele, átadom egy olyan erőnek, ami mindig képes a félelmet szeretetté alakítani. Átadom hittel, tehát azzal a bizonyossággal, hogy ez most akkor meg van oldva. Hátradőlök és hagyom, hogy legyen, aminek lennie kell. Nem nekem kell kiválasztani a legjobb megoldást . Elengedem az akaratomat és elfogadom, ami jön. Nekem csak arra kell ügyelnem, hogy meghalljam a választ.

Ha átadtam, megnyugodtam, vissza tudok térni a szeretet rezgésére és biztosan meg fogom hallani a választ. Olyan egyszerű ez a képlet! Vagy mégsem?
(Cs.É)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.