Megváltani a világot ?

meditálós

  • Viccelsz? Hogy tudnám én megváltani a világot! Pont én? Iciri-piciri porszem vagyok én ehhez – mondta az ismerősöm, amikor erről beszéltünk.
  • Jaj ne mondj ilyet, egész gyerekkoromban azt hallgattam Anyáméktól, hogy ne akarjam megváltani a világot – volt a válasz egy következő embernél. Miért hogy akartad megváltani- kérdeztem vissza. – Kitaláltam mindenféle új terveket, ötleteket, hogy milyennek kellene lenni a világnak ahhoz, hogy jobb legyen. – volt a válasz .
  • Volt aki „csak” furcsán nézett rám a téma hallatán, azt hitte megtámadta valami a józan értékítéletemet.

Amikor először találkoztam A csodák tanításában ezzel a felhívással, magam is tartózkodóan viseltettem a téma iránt. A Csodák tanítása ezt írja:

„ Isten azzal a kéréssel fordul hozzád, hogy váltsd meg a világot, mert bizony meggyógyul a világ a te megváltásod által” (CST 30/II/5)

– Hát ez húzós feladat, gondoltam, de ez rám még biztos nem vonatkozik – gondoltam, de azért felírtam ezt az idézetet egy papírra. Arra gondoltam, lehet, hogy van valamilyen szint A csodák tanítása gyakorlásában, amikor egyszer csak alkalmassá válik az ember arra, hogy nagy dolgokat vigyen véghez.

Aztán ahogy haladtam a leckékkel és a törzsanyaggal, mindig kiírtam emellé az idézet mellé, ha a megváltásról találtam valamit.

A következő idézet ez volt:

„A megváltás nem elméleti dolog. Lásd meg a problémát. Kérj választ rá , és fogadd el a választ, amikor elérkezik hozzád. Nem is kell sokat várnod rá. Megadatik neked minden segítség, amit csak el tudsz fogadni és minden szükséged kielégítésre kerül. Ne aggasszunk hát magunkat olyan célokkal, amelyek elérésére nem állunk készen.”       ( CST, Tanári Kézikönyv 26/4 )

Na, ebben az idézetben „természetesen” az fogott meg, hogy ne aggasszam magam olyan célokkal, aminek az elérésére nem állok készen. Rendben, tehát tényleg igaznak tűnik az az elképzelésem, hogy most ugyan még nem, de egyszer csak alkalmassá válok arra, hogy megváltsam a világot. Akkor ez mégiscsak egy szint. … de hát akkor azt a szintet mikor érhetem el? Van aki már 10 éve „tanulja” A csodák tanítását és még mindig nem érte el ezt a szintet? – tépelődtem. ……..aztán nemsokára ráakadtam a megfejtésre. Ime:

„Megváltani a világot annyi, mint megváltoztatni az önmagadról alkotott képet.” CST 132. lecke

 Azt a mindenit! De hát így már mindegyik idézet érthető !!! Olyan feldobott voltam, mintha egy nehéz rejtvényt , vagy egy kódolt üzenetet fejtettem volna meg. Most már értem, hogy lehet megváltani a világot ! Ha megváltoztatom a hiedelmeimet, vagyis ha az önmagamról alkotott képet változtatom meg, mert felismerem, hogy én (és mindenki más is ) nem az az elszigetelt, védtelen, félelmekkel és aggodalmakkal teli ember , aki ki van szolgáltatva az egónak , akit a gondolatai tartanak rabságban, aki minden félelmet valósnak él meg.

 Lehet, hogy most egód harsogva bizonygatja, hogy ez a gondolat bolondság, hogy miért ne ismernéd magad, mit kell ezen ennyit vacakolni? Hiszen te tudod, hogy kicsit önfejű vagy, kicsit makacs, kicsit túlsúlyos vagy éppen túl sovány. Mi az hogy ismerd meg önmagad? – Tehát, ha egód ezzel a gondolattal csábít, hogy maradjon minden a régiben, akkor gondolj arra, hogy az énkép nem azonos az ÉN-nel. Az énképed az, amit tudatod kinyílásával másoktól hallottál magadról (szüleidtől, tanáraidtól, barátaidtól vagy bármi más forrásból) és elfogadtad, hogy így van. Az általad látott világ az általad alkotott énképet tükrözi, és annak félelmetes mivolta mellett tanúskodik. Hogyan is tudhatnád ki vagy, ha úgy látod, hogy folyton támadás ér? Látszólag fájdalom, betegség, veszteség, öregedés és halál fenyeget és minden reményed, vágyad, terved ki van szolgáltatva egy olyan világnak, amelyet nem tudsz irányítani.

Nyugodtan elhallgattathatod az egót, ha lépéseket teszel a valódi ÉN-ed megismerése felé.

Hogyan?

Kezdd el megfigyelni az egód, aki egy hír hallatán profi gyors szoftverként, több variációt is tud gyártani arra vonatkozóan, hogy mennyi rossz történhet veled e hír következményeként. (Tudd, hogy az ego „verhetetlen” a negatív fantáziálásban…. és nem is haragudhatsz rá, mert ez a „munkaköri kötelessége”.) Tehát ilyenkor, legyél tudatos megfigyelő, állj meg és mondd azt: Nem akarok félelemben élni ! Minden, ami velem történik, a javamat szolgálja. Bizakodva nézek a jövőbe.

Ha ezt teszed, máris tettél egy kis lépést a világ megváltása felé. Nem leszel tele aggodalommal, nem leszel morcos, elutasító vagy goromba másokkal, továbbadva nekik ezt az általad generált negatív energiát.

Több útja is van az önmagad megismerésének, a félelmektől való megszabadulásnak, a tudatos életnek. Egyik út A csodák tanítása , amelyről ha többet szeretnél megtudni, olvasd el a www.csodaemlek.hu oldalon található információkat, aztán, ha elhívást érzel lépj, cselekedj: önmagadért és a világ megváltásáért.

Szeretettel: Csákvári Éva

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.