Csodautasoknak – A jelképek hatalma

A jelképek hatalma

A csodák tanítása többször is hangsúlyozza, hogy csak a szeretet létezik, ezen kívül minden más illúzió. A szeretet az egység. A szeretet az Isten.
Ha nem a szeretetet érzékeled az azt jelenti, hogy megtanultad azt, amit mások már megcímkéztek – szomorúság, harag, düh, szorongás, félelem …stb.
Ezek az érzések mind egyet jelentenek, mégpedig azt, hogy számodra nem csak az egyetlen valós dolog, – a SZERETET – létezik, hanem érzékeled az illuzórikus világot. Azért érzékeled, mert az elmét megtanítottad arra, hogy a világot a valósnak beállított jelek és jelképek alapján érzékelje és el is hiszed, hogy ez a valós. Elhiszed, hogy ez a tanulás, ezt kellett megtanulnod.. azt hiszed, ez az illuzórikus világ igaz, a másik pedig illúzió. Elhitted, mert ez volt a világ tanítása. A világ által tanított jelképek uralják az életedet, világodat. Ha ezeket hiszed valósnak, elkülönülsz az egységtől.
A 182. lecke tanítása azt is mondja, hogy ha azonosulsz a testvéreid jelképeivel, megduplázódik ez az elkülönülés. Hogy miért? Mert ha a testvéred pl. aggódást érzékel és te osztozol vele ebben , akkor te nem csak a szeretetet érzékeled (elkülönülés) és ha megerősíted őt abban , hogy jogos az aggódása, akkor benne is az elkülönülés érzését erősíted. Igy tehát mindketten az elkülönülésben való hiteteket erősítitek meg.
Képes vagy több ezer jelet és jelképet megtanítani az elméddel, mert elhitted, hogy ez az igazi tanulás. Elhitted, hogy így ismerheted meg, milyen is a világ, és csakis ezek teszik lehetővé a kommunikációt és csak így oszthatod meg testvéreiddel a gondolataidat.
Testvéreidet és önmagadat is testként érzékeled és a testét érzékelve ellátod őt ezekkel a jelképekkel. (pl. irigy, egoista, cinikus…stb) Pedig ha nem azzal lennél elfoglalva, hogy ebből a több ezer jelképből keress ráillőt, akkor észrevennéd azt a sokkal egyszerűbb mércét, amire A csodák tanítása utal: van szeretet vagy nincs. Ha testvéremben van, osztozom benne, ha nincs segítek neki, hogy lássa meg ős is, tapasztalja meg ő is. Ha bennem van szeretet, akkor ezeket a megtévesztő címkéket azonnal felismerem és tudom, hogy egy segélykiáltást hallok: – Segíts, gyűlöletet érzek, mert nem találom a szeretet hullámhosszát. Vezess engem oda a te szereteted lámpásával megvilágítva az utat.
„Mindenkinek át kell esnie ezen a tanulási fázison. De minél hamarabb felismered min is alapul e tanítás, mennyire megkérdőjelezhetők alappillérei, mennyire kétesek az eredményei, annál hamarabb kezded el megkérdőjelezni e tanítás hatásai. (182.lecke/7)
A lecke befejező részében Jézus arra kér, hogy haladd meg e világ valamennyi jelképét és mindörökre felejtsd el, mert ezek a jelek mind a sötétség jelképei. Mert a szeretet fény . Kövesd mindig ezt a fényt. …és ne felejtsd: Isten nem más, mint szeretet, igy én is az vagyok. Ha szeretet vagyok, képes vagyok arra, hogy csakis a szeretet mércével mérjek. Mindig. Mindenkit.
(Cs-É)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.