Csodautasoknak- Én döntök (10/bev)

Mindent, ami veled történik, szent elméd alapoz meg. Az általad érzékelt dolgokra adott reakcióid teljes egészében rajtad múlnak, mert az érzékelésedet mindig az elméd határozza meg.
(10. fejezet Bevezető/2)

Két, egyszerűnek tűnő mondat, amely azonban rendkívül fajsúlyos a Tanításokban.
Mert mit is állít? Mindent, ami veled történik aszerint éled meg, hogy elméd melyik részével (ego vs. Szentlélek) reagálod le. Az egyszerűbb, a legbegyakoroltabb az ego reakciója. Kapásból, nagy rutinnal tudsz már értelmezni helyzeteket, embereket, érzéseket. De vajon melyik szemüvegen keresztül? Kezdetnek elég az, ha tudod, hogy másképp is láthatod a dolgokat. Már az is előrelépés, ha tudod, hogy van másik nézőpont is, van másik mérce is. Mennyivel könnyebben tudjuk zajos, zűrös , problémákkal teli életünket kifogásokkal, érvekkel ellenérvekkel védelmezni, mint elfogadni ezt a nagyon egyszerű tényt.
ÉN DÖNTÖK.
Én döntöm el, hogy hagyom-e Isten Akaratát érvényesülni, vagy foggal-körömmel, szomorúsággal, dühvel védem azt, amit én akarok, amit én elképzeltem. Pedig olyan egyszerű a képlet és oly erős a fegyver, amit kaptunk ehhez. Gunagriha azt mondja, hogy élj szívből! A csodák tanítása azt, hogy élj szeretetből. Mindkettő ugyanazt jelenti. Tapasztald meg a lélek abszolút békéjét, amelyet a szeretet és csakis a szeretet által tudsz megtenni. A szeretetéből, amely ott szunnyad benned és várja, hogy végre felszínre kerüljön.
CS.É.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.