Csodautasoknak – Mindennap kell-e foglalkoznom

Minden nap kell-e foglalkoznom A csodák tanításával?

Először nézzük meg mit ír maga a könyv erről:

Természetesen azt is megértjük, hogy néha esetleg nem tudod a nap minden egyes órájában optimális módon elvégezni a gyakorlatokat. A tanulást nem hátráltatja, ha kihagysz egy-egy gyakorlatot azért, mert nem tudod a kijelölt időben elvégezni. Arra sem kell túlzó erőfeszítéseket tenned, hogy pontosan az előírt számú gyakorlatot végezd el. Nem akarunk rituálékat létrehozni, hiszen a rituálék semmissé tennék célunkat.
Ám ha azért hagysz ki egy-egy gyakorlatot, mert nincs benned hajlandóság arra, hogy rászánd a tőled kért időt, az bizony hátráltatja a tanulást. Ne csapd be magad e kérdésben. A hajlandóság hiánya roppant ügyesen elrejtheti magát egy általad nem befolyásolható helyzet álcája mögé. Tanuld hát meg megkülönböztetni azon helyzeteket, amelyek valóban nem felelnek meg a gyakorlás céljára azoktól a szituációktól, amelyeket csak te alkotsz meg, hogy a vonakodásodat álcázd velük.
Amint meggondolod magad a célodat illetően, azonnal végezd el a vonakodásod miatt kimaradt gyakorlatokat. Csak akkor nem vagy hajlandó együttműködni a megváltás gyakorlásában, ha ez ellentmond valamilyen általad becsesebbnek tartott célnak. Ha már megvontad e céloktól a nekik tulajdonított értéket, hagyd, hogy ezek a gyakorlatok lépjenek a korábbi céljaidnak szentelt litániák helyébe. E célok semmit nem adnak neked. Ám a gyakorlatok mindent felkínálhatnak. Fogadd hát el ajándékaikat, és térj meg a békébe. (Áttekintés 2-3-4 a 110. lecke után)

A kurzuson a beszélgetésekből az derült ki, hogy mindenki bele tudta illeszteni a mindennapjaiba a leckék tanulmányozását. Én azonban arra bíztatlak Benneteket, hogy a Törzsszöveget se hanyagoljátok el, hiszen azok a felismerések, amik a leckék mentén érnek Benneteket, megsokszorozódnak a Törzsszöveg tanulmányozása kapcsán. Ugyanakkor arról is beszéltünk, hogy ha nem minden mondat , nem minden gondolat nyitja meg magát előtted, akkor se ess kétségbe. Fogadd be azt, amit megértesz, és ne erőlködj azon, hogy csakazértis megértsd és magadra erőltess minden gondolatot. Ne legyen kényszer de azt se hagyd, hogy az ego befolyásoljon, elriasszon, és azt akarja bebizonyítani Neked, hogy ez nem a te utad.(CSÉ)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.