Csodautasoknak – Az utolsó hasztalan út-4.fejezet

Az utolsó hasztalan út

A törzsszöveg IV. fejezet Bevezető része hangsúlyozza, hogy szabadon megválaszthatjuk, hogy az egonk vagy a szellemünk nyelvén szólunk-e. „Ha a szellemed szavaival szólsz, azt választod, hogy elcsendesedsz, és elismered, hogy én vagyok Isten. Ha az ego nyelvén szólsz, sokkal inkább tagadod, mintsem megerősíted a tudást és ellehetetleníted magad. „
Azt mondja a tanítás, hogy legyen ez az utolsó hasztalan utunk, amikor még tanulunk, és e tanulás közben hol egyik, hol másik úton járunk annak érdekében, hogy megtaláljuk az igaz utat, amit Isten Nekünk adott.
A helyes tanítás és a helyes tanulásról szóló fejezetben kiemeli a tanítás, hogy a szellemnek nem kell tanulnia. A szellem rendelkezik mindama tudással, amire Nekünk szükségünk van. A feladatunk az, hogy tanuljuk meg az egót kordában tartani. Tudjuk megkülönböztetni, tudjuk felismerni, hogy melyik úton haladunk, hogy milyen szemüvegen keresztül nézzük most az életünket , a világot, a testvéreinket, magunkat. A tanulás egyben változást is jelent, és az ego nem szereti a változást. Örül, hogy megszilárdította hatalmát felettünk az évek , évtizedek alatt, és számára ez jól van így. Ám a tanítás figyelmeztet, hogy az ego maga az ellentmondás. Más a forrása, az irányultsága és más a végkimenetele is.
Ezen az úton nem kell egyedül lennünk. A tanítás üzenete biztató: : „Ám ha hajlandó vagy felhagyni gondolati rendszered védelmezésével, és megnyitod azt előttem, én visszavezetlek Istenhez. „ majd így folytatja: „Tanítani foglak, és veled élek majd, ha együtt gondolkozol velem, de a célom mindig az lesz, hogy végül feloldozzalak és többé ne legyen szükséged tanítókra.” (Amitől fel kell oldoznia, az a bűn és a bűntudat terhe, amivel az ego erősen kordában tart bennünket)
Nem kell aggódnunk , vagy félnünk, hogy ez sikerül-e, alkalmasak vagyunk –e erre. ’Értékedet nem a tanítás vagy a tanulás alapozza meg. Értékedet Isten alapozta meg. „ Mit is jelent ez? Nem attól leszel értékes, hogy mennyit tanulsz és fejlődsz, kivel , hogyan hadakozol, ki milyennek lát, mert Isten eleve értékesnek teremtett téged. Neked mindössze emlékezni kell rá, hogy ki vagy. Emlékezni arra, hogy az illúziók sötét fellege alatt ott a fény, ami öröktől fogva a részed. Nincs miért aggódnod, nincs mitől félned. Emlékezz erre ! Minden nap, minden órában, minden pillanatban.(CSÉ)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.