Csodautasoknak – Az Aranyszabály

Az Aranyszabály

Az Aranyszabály arra kér, hogy éppúgy tedd semmissé testvéreid hibáját, ahogy arra vágysz, hogy ők semmissé tegyék a tiédet. Ez pedig azt jelenti, hogy mindkét érintett személynek pontos érzékeléssel kell bírnia. Az Aranyszabály a megfelelő viselkedés szabálya is egyben. Csak akkor viselkedhetsz megfelelő módon, ha helyesen érzékelsz.Mivel felebarátoddal ugyanazon család egyenlő tagjai vagytok, érzékelésetek határozza meg a cselekedeteiteket. Saját szentséged érzékeléséből kitekintve kell érzékelned testvéreid szentségét.

Ami igaz, az örökkévaló, örökké változatlan és változhatatlan. Következésképp a szellemet sem lehet megváltoztatni, mivel az már eleve tökéletes; az elme azonban megválaszthatja, hogy mit szolgáljon. Választásában csupán az a tény korlátozza, hogy nem szolgálhat egyszerre két urat. Ha úgy dönt, az elme válhat azon közvetítőeszközzé, amely által a szellem saját teremtésével összhangban maga is teremt. 1/III/6

A csodák azt jelzik, hogy elméd úgy döntött, hagyja, hogy én vezessem őt Krisztus szolgálatában. Krisztus bősége természetes módon bekövetkezik, ha úgy döntesz, hogy Őt követed. Minden gyenge gyökeret ki kell tépni, mert e gyökerek nem nyúlnak elég mélyre ahhoz, hogy éltessenek téged. Az Aranyszabály ellenkezőjének alapjául többek között az az illúzió szolgál, miszerint a gyenge gyökerek idővel mélyebbre hatolhatnak, és megkapaszkodnak majd. Ha feladod e hamis támasztékokat, átmenetileg instabilnak érzed majd az egyensúlyt.Ám a feje tetejére állított irányultságnál semmi sem lehet instabilabb. És az ilyen szerkezetek soha nem növelhetik a stabilitást. (1/V/6) (CSÉ)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.