Csodautasoknak – A szent pillanat

A szent pillanat

A csodák tanítása azt írja a 15. fejezetében Az idő kétféle használata taglalásakor, hogy a Szentlélek és az ego másképp használja az időt. Míg az ego a bűntudatkeltésre, a pokollal való riogatásra használja, addig a Szentlélek azt mondja, hogy éppen a pokolba vetett hit akadályozza meg, hogy megértsd a jelent, mert félsz tőle. Míg az ego azt tanítja, hogy érdemtelen vagy a Mennyországra, addig a Szentlélek azt mondja, hogy a Mennyország itt van és soha nem ér véget. A Szentlélek azt tanítja, hogy minden pillanat egy tiszta, szeplőtelen születés, amelyben Isten Fia a múltból a jövőbe lép. Egy olyan tökéletes pillanat, amikor a múltból semmi nem juthat el hozzád , és ez a pillanat olyan gyönyörű, tökéletesen szabad, és annyira bűn nélkül való, hogy csakis tökéletes boldogságot szül.
A csodák tanítása ezt a pillanatot nevezi szent pillanatnak, mert ebben a tökéletes pillanatban újra megszületett a szentség., és te szabadságtól ragyogónak látod magad .Végre olyannak, amilyen valójában vagy.
A szentséged, örök és változhatatlan, mert az, hogy elméd része Isten elméjének , soha nem változhat meg.. Te örökké a Isten Fia leszel, amit ebben a megváltó pillanatban át is tudsz élni.
Ez a megváltó pillanat a Mennyország !

Vedd észre ezeket a pillanatokat, éld át, keresd.! Vigasztaló a Szentlélek üzenete ebben a keresésben és vigasztaló ez a további segítő üzenet is:
„ Add meg a szabadság ezen áldott pillanatát mindenkinek, aki az idő rabságában sínylődik” , mert „amikor megadod a pillanatot másoknak , Ő is felkínálja azt neked.”
Este, mikor lefekszel tekints vissza a napodra és kérdezd meg magadtól:
– Voltam ma a Mennyországban? – a válasz nem egy keresés eredménye, hanem egy emlék felidézése , amit aznap átéltél.
Még jobb,ha ezt a pillanatot, a jelenben éled meg , hiszen „A szent pillanat az a pillanat, amelyet te annak választasz” (15/IV/2) . Válaszd hát a Mennyországot – minden pillanatban. (CSÉ)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.