Csodautasoknak – Csodaalapelv 1

„A csodák közt nem léteznek nagyságrendbeli különbségek. Nincsenek „nagyobb” vagy „bonyolultabb” csodák. Minden csoda egyforma. A szeretet mindig a legteljesebb mértékben nyilvánul meg. (1/I/1 A csodák alapelvei)

Miért nincsenek nagyságrendbeli különbségek a csodák között? Első hallásra ezt nehéz megérteni, mert évek, évtizedek óta úgy éljük az életünket, hogy a gondolatokat – amelyek soha nem szűnnek meg az elménkben – megpróbáljuk szelektálni. Egyeseket fontosabbnak tartunk másoknál, egyiket jobbnak, bölcsebbnek találjuk a másiknál. Meg kellett ezt tanulnunk, mert csak így tudunk véget vetni annak a káosznak, amit az egónk ránk zúdít ezzel a rendezetlen gondolathalmazzal. Az egyik gondolatot a szeret/fény/ világosság ihleti, a másikat a félelem/homály/sötétség uralja. E kettő fajta gondolat közötti káoszt az ego nem tudja megszüntetni, mert „Az ego maga a káosz, és ha azonos lennél vele, semmiféle rend nem létezne. Maga a tény, hogy képes vagy erre, és rendet teremtesz a káoszban, azt jelzi, hogy nem vagy azonos az egóval, és lakozik benned valami, ami hatalmasabb nála” (14/X/5)
Ám az elmédre kényszerített rend téged is korlátoz. Miért? Mert a rend nem más, mint az ítéletalkotás által létrehozott elrendezés. Nem kell félned, mert a rendet megteremteni nem a te feladatod, hanem a Szentléleké. A Szentlélek a csodák példájával tanít meg a legjobb megoldás megtalálására. Úgy is mondhatnánk, hogy a csoda egy gomb, amellyel felkapcsolod a villanyt, és olyan világosság lesz, amelyben csak a szeretet létezik.
Hogy tudod ezt megtenni? A csodákat nem a te erőd szüli, hanem Istené, Akinek az ereje ott lakozik benned. Isten szeretetének erejét az elmédnek azon része tudja használni, amelyben a Szentlélek lakozik.
Aki kéri ezt a segítséget, az megkapja. Nem csak egy kicsit, vagy nagyon, hanem megkapja. A csodák között tehát ezért nincs nagyságrendbeli különbség, mert vagy van, mert kérted, vagy nincs, mert nem „kapcsoltad fel a villanyt” és a sötétségben maradtál.
A szeretet tehát mindig a legteljesebb mértékben nyilvánul meg, mert a szeretet VAN, az igaz szeretet örök és feltétel nélküli. (CSÉ)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.